Як почати навчання з 3D графіки і не розгубитися - Онлайн курси

Програми

Для початку визначтеся з софтом для роботи. По-перше, навіть універсальні рішення на кшталт 3ds Max, Maya мають свої переваги для різних напрямків. Про відповідні популярні рішення для різних сфер ми вже писали тут: https://itstolytsa.ua/uk/blog-ua/153-3d-hrafika/2399-navchannya-trivimirnij-grafitsi-z-nulya-v-3ds-max.

По-друге, від затребуваності рішення залежить, скільки відкритих і деталізованих матеріалів для самостійного навчання ви зможете знайти. Ну і нарешті, якщо ви тільки пробуєте себе в тривимірній графіці, може бути раціональніше почати з безкоштовного аналога, а вже потім переходити на платну програму. Як правило, в безкоштовних рішеннях функціоналу менше, але цього якраз достатньо для старту.

Базові напрямки для вивчення

Починається робота в графічних редакторах з освоєння інтерфейсу. Далі для отримання продукту в 3D графіці необхідно виконати чотири етапи роботи.

  • Перший з них - моделювання.

Освойте базові операції для створення тривимірних об'єктів, з яких буде складатися сцена.

  • Застосування матеріалів.

3D графіку важливо навчитися імітувати різноманітні властивості поверхні об'єктів (колір, рівень яскравості, характер поверхні: гладкість, шорсткості, рельєф та ін.)

  • Принципи освітлення сцени.

Для створення повноцінного проекту необхідно вивчити принципи розміщення джерел світла.

  • Візуалізація.

Цей етап останній, він передбачає формування зображення готового проекту після побудови тривимірної моделі, накладення матеріалів і розміщення освітлення.

Окремо хочемо порадити поглиблювати навички і знання креслення, математики, навіть фізики. А ще 3D графік повинен розбиратися в технічних обмеженнях програм, так що до необхідних сфер знань додається програмування. Досвідчені фахівці посміються у відповідь на історію про освоєння 3D-графіки за місяць, два, три. Для адекватного освоєння професії потрібно кілька років, так що відкиньте переживання, що хтось вас пережене, просто якісно вчіться - в результаті опинитеся попереду.

Ресурси для навчання

Хороші книги-керівництва для початківців можна знайти українською або російською мовами, якісні туторіали частіше доступні англійською. Так, варто згадати, що в онлайн-матеріалах рідко зустрінеться системність. Швидше вони підходять тим, хто вже має базу і хоче уточнити деякі аспекти роботи.

Ми хочемо запропонувати новачкам записатися на систематизовані курси з тривимірного моделюванню в нашому навчальному центрі. Посилання на програми навчання залишаємо тут: https://itstolytsa.ua/uk/kursy-ua/komp-modeliuvannia.

Запис на курси

Передзвонити ?