Копірайтер - тон і голос бренду - Онлайн курси

Копірайтер пише тексти в різних жанрах для актуальних каналів комунікації. Основна мета - через знання, передане в тексті, викликати у читача думки, а потім і установки. Тому автор текстів повинен розбиратися в нормах мови, технологіях переконання і стилях письма. Можна писати в своєму вузькому жанрі, наприклад, тільки піар-тексти на кшталт прес-анонсу, пост-релізу та ін., а можна братися за величезну кількість різних проектів, від неймінгу для фестивалів і до технічних лонгрідів.

Які дисципліни потрібно вивчати копірайтеру

Дешевий текст складений з поверхневих фраз, зібраних в різних джерелах і унікально переписаних. Дорогий текст містить символи, метафори, алюзії, які змушують читача насолоджуватися відгадуванням смислів і оригінальністю думки. Розвинути в собі дійсно хорошу здатність писати можна тільки навчившись синтезувати знання з різних областей: лінгвістики, культурології, історії, філософії.

Щоденна робота

Спочатку копірайтеру видається креативний бриф від замовника. Далі фахівець використовує креативні методики розробки ідеї тексту. Найчастіше мета на цьому етапі - розробити ключове повідомлення і знайти той інсайт, який звертається до досвіду читача, чіпляючи його.

Копірайтер повинен проаналізувати особливості брендингу компанії, його стратегію комунікацій, щоб підібрати відповідний tone of voice.

Вже потім йде робота над створенням продукту. Копірайтер в агентстві може стикатися з безліччю різних жанрів: неймінгом і слоганами, сценаріями ТВ- і радіороликів, текстами для реклами в пресі і зовнішньої реклами, SEO-текстами, заголовками і AdWords, написанням презентацій.

Де вчитися

Копірайтинг можна вивчити на спеціальностях журналістика або реклама і піар у ВНЗ. Можна навчитися основних принципів по книгах, наприклад, "Пиши, скорочуй" Максима Ільяхова. У процесі самостійного навчання можна зіштовхнутися з проблемою несистематизованості отриманих знань. Тому ми рекомендуємо пройти навчання з копірайтингу в нашому учбовому центрі (можна взяти кілька занять з курсу піару та реклами або пройти всю програму навчання). Посилання на програму залишаємо тут: https://itstolytsa.ua/uk/kursy-ua/kursy-menedzhmentu/pr-ta-reklama.

Запис на курси

Передзвонити ?