IT - Ти ж програміст - Онлайн курси

Ти ж розробник програмного забезпечення! Або ж – що, значить особливості мозкової діяльності.

Ймовірно, це найбільша вигадка. Існують різні думки: нібито програмісти мають інший склад розуму, некомунікабельні і схильні до відчуження від інших. А саме ці риси перешкоджають побудові професійного іміджу та вдалому кар'єрного росту.

Чи так це насправді? В якійсь мірі так. І все-таки професійний розробник програмного забезпечення не повинен бути вискочкою. Ключові моменти, які потрібно розуміти при отриманні професії програміст:

  • Уміння працювати спільно з колективом єдиною командою. Незалежно від факторів, на які варто звернути увагу на самому початку роботи: інтернет-програмування, формування спеціалізованих додатків для мобільних пристроїв, верстки і так далі - все це створюється загальною командною працею. Без роботи в команді ніяк.
  • Визначати найбільші пріоритетні завдання та максимально точно їх розмежовувати. Фахівцям у сфері програмування навіть самих елітних компаній майже постійно доводиться стикатися з моментами, коли всі терміни «горять» і роботу необхідно було зробити ще на вчора або щось терміново підкоригувати. Уміння планувати, структурувати роботу в режимі дедлайнів - важливий навик для розробника ПЗ.
  • Бути надзвичайно посидючою людиною. Не обов'язково навіть працювати в офісі і перебувати там строго по графіку, але постійно мати при собі ноутбук або ПК - просто необхідно. Через що програмістів відносять до категорії людей, які не дуже комунікабельні, а тим часом поки інші відпочивають, вони занурюються в роботу.
  • Також, айтішники повинні періодично підвищувати кваліфікацію, розширювати знання та вдосконалювати свої навички. Оскільки стилі програмування постійно оновлюються, з'являються нові сервіси, платформи для мобільних додатків, важливо не відставати від сучасних віянь, а йти в ногу з часом. Всім, хто бажає бути кваліфікованим програмістом - необхідно бути поступливим, готовим вдосконалюватися і прокачувати скіли.
  • З пристрастю ставитися до роботи і головному робочому інструменту - вашого комп'ютера.

Все перераховане вище в сукупності вже може забезпечити постійний і хороший дохід. А якщо, додати до всього іншого ще і професійні вміння, а також спеціалізовану освіту в даній сфері ?

Знання, якими повинен володіти програміст:

На подив, в діяльності розробника ПЗ часто перебільшена роль математики. І хоча, знання фундаментальних основ вищої математики можуть послужити хорошою підмогою для перспективної кар'єри. Однак, це не ті ключові моменти, на які варто звернути увагу на самому початку навчання. Без володіння основами математики і технічної складової, також є можливість успішно самореалізуватися в сфері програмування. В ході вивчення кваліфіковані фахівці Комп'ютерної школи гарантовано надають повний багаж необхідних знань, які важливо освоїти на початковому етапі IT сфери.

Вся суть в подробицях

Кар'єрний ріст в сфері програмування - величезна і трудомістка робота, яку простіше подужати будучи дуже уважним. Існує маса професій, в яких вкрай важливі якості точності і посидючості - хірурги, ювеліри та інше. Але в сфері IT вищевказаний навик один з найголовніших.

Ключові моменти, на яких будується перспективна кар'єра айтішника в успішній компанії - самоорганізація, працьовитість і уважність. Не вдасться просто сидіти склавши руки за комп'ютером, перегортати стрічку і непотрібні відео.

В роботі програмістом вкрай важливо бути підготовленим.

Найпростіші завдання також періодично припускають велику кількість тимчасових витрат. Безумовно, з часом на їх дозвіл буде йти набагато менше часу, складності зазвичай виникають тільки на початковому етапі.

  • Аналогічно програмування, в рішенні будь-яких проблемних питань важливо не тільки вчитися на помилках, а вміти їх виправляти. Яка б поразка не відбувалося, які б неполадки не траплялося - злетів код, трапився пропуск змінної, варто сприймати все як незначні перешкоди на шляху до перспективного майбутнього. У разі навіть коли сайт дав збій, неможливо його просто залишити, чи не доробивши до кінця. Необхідно задіяти всі свої знання і внутрішні ресурси на вирішення ситуації.

Запис на курси

Передзвонити ?