Які професії затребувані в інтернет-сфері - Онлайн курси

З виникненням всесвітньої мережі з'явився ряд нових перспективних професій.

  • Які з них є актуальними сьогодні, а які поступово відходять в минуле?
  • Як отримати затребувану спеціальність?
  • Що робить фахівець в інтернет-сфері?

Веб-майстер - порівняно нова професія, яка відійшла в минуле так само несподівано, як і виникла (в 1992 році). Але її представники нікуди не зникли – вони перекваліфікувалися у вузьких фахівців інтернет-середовища: веб-розробників, керівників інтернет-проектів, контент-менеджерів, веб-дизайнерів, фахівців з розвитку інтернет-ресурсу. Таким чином, там, де раніше всі ці завдання виконувала одна людина, веб-майстер, тепер виникло безліч нових професій. Сьогоднішній етап розвитку можна назвати ерою вузької спеціалізації.

Віртуальний керівник

До рекрутерів часто надходять запити від роботодавців, яким потрібен директор для інтернет-магазину. Процес перекваліфікації для отримання нової посади не обов'язковий – хороший менеджер залишиться профі і в сфері інтернет-продажів. Головні навички такого фахівця – вміння проводити оцінку ризиків ціноутворення, знання в галузі фінансів і логістики. Вітаються базові навички програмування і знання особливостей просування в мережі.

Менеджер інтернет-проектів

Менеджерів інтернет-проектів можна класифікувати за двома напрямками: технічна робота і просування сайту. Фахівці першої групи підбирають команду розробників і контент-менеджерів, займаються технічною стороною інтернет-ресурсу. Діяльність менеджерів з просування спрямована на залучення рекламодавців, підвищення впізнаваності бренду, розкрутку сайту і його виведення в топ пошукової видачі. Дуже рідко зустрічаються фахівці, які однаково професійні в обох напрямках. І, звичайно ж, менеджер, що володіє відповідними навичками, буде дуже затребуваний на ринку праці.

Робота у сфері веб-дизайну

Спеціаліст з веб-дизайну виконує безліч різних функцій - він розробляє зовнішнє оформлення ресурсу, визначає вигляд призначеного для користувача інтерфейсу, створює макети сторінок і логотипи. Не зайвими для веб-дизайнера будуть навички програмування і верстки. Веб-дизайнеру не обов'язково вміти створювати сайти з нуля, але необхідно знати, як вони створюються. Для влаштування на роботу за даною спеціальністю бажано мати портфоліо.

Банермейкер - це вузька область дизайну, фахівці якої створюють ілюстрації для банерів. Але оскільки банермейкер безпосередньо пов'язаний з рекламою сайту, часто цей самий фахівець займається і його просуванням. У той же час і директор з розвитку, і веб-девелопер можуть виконувати ці завдання паралельно з іншими службовими обов'язками. У великих компаніях баннермейкер – окрема посада.

Технічний редактор

Спеціаліст, який робить опис продукції компанії – технічний письменник. Найчастіше технічний письменник необхідний фірмам, які займаються інформаційними технологіями. Такий фахівець отримує інформацію з різних відділів компанії, систематизує її.

Веб-розробник

Серед фахівців немає спільної думки з приводу того, що входить у сферу відповідальності веб-розробника. Він може бути фулстек програмістом, розробником зі спеціалізацією на створенні сайтів або інтернет-додатків.

Контент-редактор

Контент-менеджер або контент-редактор – фахівець з наповнення інтернет-ресурсу текстами і медіа.

Створення інтернет-ресурсу може переслідувати різні цілі - залучення нових клієнтів, інформація для постійних покупців, підвищення впізнаваності бренду і створення корпоративної культури.

Контент-редактор стежить за актуальністю інформації на сайті і регулярно оновлює її. Іноді контент-менеджеру доводиться займатися просуванням сайту, виконуючи функцію інтернет-маркетолога.

Є думка, що хороший контент-редактор виходить з людини з філологічною або журналістською освітою. Проте не кожен журналіст може стати веб-редактором – для цього йому потрібно добре розбиратися в сучасних технологіях, знати портрет цільової аудиторії, в більшості випадків необхідне вільне володіння англійською мовою для ведення декількох версій сайту.

Перспективи роботи в інтернеті

Існуючі професії будуть адаптовані до віддаленої роботи, яку зв'язок через інтернет робить все більш доступною.

А ось новина з приводу найближчого майбутнього інтернет-професій: на Заході з'явилася спеціальність «етичний хакер». На цій посаді люди з хакерських минулим аналізують систему безпеки підприємства і допомагають знайти в ній уразливості, запобігти злому.

У нашому навчальному центрі є курси з кожного згаданого digital-напрямку: https://itstolytsa.ua/uk/kursy-ua.

Запис на курси

Передзвонити ?