Чи можливо вивчати декілька мов одночасно - Онлайн курси


Коли ви чуєте про людину, яка вивчила десять мов, ледь віриться? Як ви думаєте, наскільки добре така людина знає кожну з десяти, враховуючи що і одну вивчити нелегко. Як не дивно, а поліглоти в дійсності володіють безліччю мов на високому рівні. На BBC про них в 2015 році вийшла цікава стаття Девіда Робсона. Важливі правила і факти для одночасного вивчення кількох мов зі статті про поліглотів ми наведемо в нашому блозі.

Пам'ять

Коли ми вчимо мову, у нас задіюються всі системи пам'яті. Наприклад, процедурна пам'ять дозволяє удосконалювати вимову, тому що з її допомогою відбувається тонке програмування лицьових м'язів. Декларативна пам'ять допомагає запам'ятовувати факти (слова і правила граматики). Далі слова повинні поміститися в експліцитну (свідому) й імпліцитну (мимовільну) пам'ять.

Ми повинні змусити мозок побудувати більше нейронних зв'язків у всіх цих системах пам'яті, щоб запам'ятати як мінімум дві мови. Яким чином його змусити? Вчитися не просто "щоб знати". Всі поліглоти мають чітку мету вивчення мови, яка стимулює їх мозок сприймати нову інформацію. Вони розуміють, що без мови не зможуть адаптуватися в новому середовищі (наприклад, під час переїзду) або не зможуть отримати потрібну для професійного зростання інформацію.
Самоідентифікація

Якщо вам подобається хтось, ви починаєте його свідомо чи несвідомо наслідувати. Ви швидше опануєте ту мову, носії якої вам подобаються, тому що наслідуєте акцент, артикуляцію та ін. Тож є сенс вчити як мінімум одну мова симпатичної вам нації паралельно з іншою.

Розділення

Багато людей переживають, що мови почнуть змішуватися в голові. Згадайте про самоідентифікацію. Якщо ви, вивчаючи мову, не просто зубрите, а отримуєте емоційний заряд, ви відділяєте мову в свій автономний "будиночок" у пам'яті, створюєте так званий невральної бар'єр. Таким чином вона не змішується з рідною мовою та іншими іноземними.

Частота практики

Рекомендовано займатися хоча б по 15 хвилин 4 рази на день. Таку пораду дав Алекс Роулінгс, викладач-поліглот, якого в 20 років визнали найбільш багатомовним студентом у Британії. Навіть вдумливе прослуховування іноземної музики, якщо ви дуже втомилися від вправ, принесе користь.

Запрошуємо на наші мовні курси. Якщо ви хочете вивчати кілька мов, ми зможемо зручно організувати для вас індивідуальні заняття в будь-якій з п'яти Київських офісів. Посилання на програми навчання залишаємо тут: https://itstolytsa.ua/uk/kursy-ua/movni-kursy.

Вас також може зацікавити

Запис на курси

Передзвонити ?