Як залучити кваліфіковані IT-кадри

Одне з рекрутингових підприємств займалося дослідженням та встановило факт того, що людей мотивує обирати для життя саме IT – галузь те, що робота це цікава. Також булі відмічені і такі її аспекти, як ступінь облаштованості робочого простору, хороші стосунки зі співробітниками. Всілякий керівник намагається залучити в свій проект грамотних IT – спеціалістів. От тільки вони спираються лише на свої власні уявлення про те, що має утримувати та викликати бажання працювати саме у них, адже слід ще прислуховуватися до думки самих кандидатів. Якщо поглянути на результати ще одного з опитувань, то багатьом із працівників офісного персоналу не вистачає того ж сонячного світла чи ж вони відчувають гострі обмеження через те, що їм слід постійно бути на робочому місці.

Сучасні технології дають можливість працювати видалено і ж IT – спеціалісти одні з перших, хто спробував це та ввів у свою роботу. Зовсім не слід «прибирати» всіх працівників офісу зі своїх робочих місць. Більшість тих же «ITшників» будуть раді хоча б декілька днів на тиждень лишатися працювати в домашніх умовах.

Заохочення кваліфікованих IT – кадрів

От тільки багато роботодавців все ще розглядають в цьому намір підлеглих працювати менше. Лише практика наголошує нам про те, що «ITшники» вкрай зацікавлені в тому, аби постійно навчатися та отримувати особистісне зростання. Навчання це стимул тільки для деяких категорій працівників. Наприклад, це сертифіковане навчання. Зовсім не є обов’язковим встановлювати рівність, відносно зростання компетенції людини та всілякими курсами; можна вдатися до застосування ряду інших методів. Але не слід робити акцент тільки на одному навчанні. Пам’ятайте, що розставити певні акценти в мотивації необхідно з особливою обережністю та нехай цим займаються самі працівники. А все, тому що один зацікавлений у фінансах, другий у кар’єрному зростанні, а третій може мати цілком інші орієнтири.

Всілякі дослідження показують нам, що жінки володіють більшою чуттєвістю до нематеріальних способів мотивації. За деякими джерелами на жіночу стать надають особливого впливу приятельські стосунки з колективом, корпоративні свята, інтерес керівника до життя окрім роботи. Так, матеріале заохочення праці дуже важливе, але якщо сама емоційна атмосфера погана, то вона не має такого великого сенсу.

Ніхто поки не додумався до якихось певних методів «спокуси» для працівників IT – галузі. Саме з цієї причини кожен роботодавець зобов’язаний проявити свою кмітливість, встановлюючи орієнтири на запити своїх підлеглих.

Запис на курси

Передзвонити ?